Jane Iredale staat voor clean beauty: gezonde make-upproducten die je huid tegelijkertijd verzorgen, beschermen en kalmeren. Elk product bevat zuivere minerale ingrediënten verrijkt met vitaminen, antioxidanten en botanische extracten. Gezonde ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Daarnaast is de make-up makkelijk aan te brengen, met een mooie dekking en een fijne textuur.

De zuiverste ingrediënten

Clean beauty of zuivere cosmetica, koppelt natuurlijke ingrediënten aan veilige man-made (synthetische) ingrediënten en stelt veiligheid en zuiverheid van de ingrediënten voorop bij de ontwikkeling van producten. 

De beautyindustrie is nog steeds erg vaag als het gaat om de samenstelling van cosmeticaproducten en vermeldingen op verpakkingen. Regulering door overheden is vaak onduidelijk, waardoor beautybedrijven in feite vrij zijn om hun ding te doen. Dat maakt het best lastig om te achterhalen wat in je mooie potje zit.

Natuurlijk? Ja natuurlijk.

De term ´natuurlijk´ is populair in de cosmeticawereld, maar kan misleidend zijn. De meest natuurlijke ingrediënten kunnen schadelijk zijn, synthetische producten zijn soms zelfs veiliger en doeltreffender. Toch willen we het liefst zo natuurlijk mogelijke producten.

Skincare make-up

Jane Iredale liet de wereld 25 jaar geleden kennismaken met de eerste huidverzorgende make-up ooit: skincare make-up, een innovatie in de cosmeticawereld. 

Tijd voor verandering

Lang voordat ´clean beauty´ een trend werd, zag Jane Iredale van nabij hoe conventionele make-up de huidconditie kan ondermijnen. Als casting director en producer werkte Jane nauw samen met acteurs. De zware theatermake-up die zij gebruiken, zorgt vaak voor huidproblemen. Jane besloot dat het tijd was voor verandering. 

Amazing

Met haar eerste product, het Amazing Base Loose Mineral Powder, startte ze een revolutie in de beautyindustrie. Dit was make-up met zorgvuldig samengestelde, huidverbeterende ingrediënten en zonder irriterende bestanddelen.

Amazing Base, met voedende en beschermende ingrediënten als granaatappel en algenextract, werd onmiddellijk omarmd door huidprofessionals. Dermatologen en plastisch chirurgen prijzen de verzachtende, beschermende en bedekkende eigenschappen van het product. Gebruikers zijn verrukt dat het niet voelt als zware make-up.

Organic farms

Tegenwoordig omvat het gamma van skincare make-up van Jane Iredale tientallen huidvriendelijke beautyoplossingen voor elk type huid. Het hoofdkantoor van Jane Iredale ligt nog steeds op het platteland van Massachusetts, omringd door organische boederijen en tuinen die Jane´s inspiratiebron vormen. 

Niets schadelijks

Vanaf het begin gaat dit merk voorzichtig om met de term ´natuurlijk´. Jane Iredale spreekt liever over ´clean´: zuivere producten die geen schadelijke stoffen voor de huid of gezondheid bevatten. 

Jane Iredale-producten zijn bijzonder dankzij hun samenstelling: zuivere minerale ingrediënten verrijkt met vitaminen, antioxidanten en botanische extracten. De samenstelling van de producten is zo natuurlijk, eenvoudig en doeltreffend mogelijk. 

Wie de ingrediënten bekijkt, zal ontdekken dat geen synthetische geur- en kleurstoffen, chemische bewaarmiddelen of vulmiddelen zoals talk worden gebruikt.

Het merk vindt het belangrijk dat consumenten exact weten wat ze op hun huid aanbrengen. Goede ingrediënten staan dus centraal, maar ook milieu en maatschappij. Om lokale productie te steunen support Jane Iredale actief biologische landbouwbedrijven. Daarvan profiteren de landbouwers en hun families maar ook de gebruikers van het merk. Verder is het merk nauw betrokken bij de invloed die de productie heeft op dieren, milieu en maatschappij.

Focus op zuiver en gezond

Gelukkig worden we steeds bewuster wat we eten, wat we op onze huid smeren en hoe we eruitzien. Interesse in ingrediënten en de manier waarop producten geproduceerd worden, hoort daarbij. Ook de beautyindustrie legt steeds meer focus op gezonde en zuivere producten. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

Waarom kiezen voor Skinlab?

4.9 (300+)
5.0 (2000+)
Meer dan 2000 reviews

Categorieën