Tattoo verwijderen met laser bij SkinLab Maastricht voor en na foto 1

Heb jij een tatoeage en heb je er spijt van? Eigenlijk is er maar één doeltreffende oplossing: tattoo verwijderen met laser. Wat het kost om jouw tattoo weg te laseren, hangt af onder meer af van de grootte en de kleurstelling van je tatoeage. Lees hier meer over de prijzen van tattooverwijdering en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Soms heb je spijt als haren op je hoofd, soms ben je je tattoeage gewoon zat. Het kan ook zijn dat je tattoo vervaagd of vervormd is door veroudering van de huid of blootstelling aan de zon en daardoor niet meer mooi is. Wat de reden ook is, weglaseren is altijd een optie. Bij gebruik van de juiste apparatuur en in de handen van een kundige huidtherapeut kan dit zonder littekens of een grijze waas achter te laten.

Zo werkt het

Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaat je huid uit verschillende huidlagen. De inkt van een tatoeage zit ingekapseld in de lederhuid: de laag bóven de vetlaag en ónder de opperhuid. De lichtbundel van de laser wordt nauwkeurig gericht op de inkt. De laser schiet de ingekapselde inktdeeltjes kapot, waardoor deze losraken en het lichaam ze afvoert. De 4 verschillende golflengten (1064, 532, 595 en 660 nm) pakken alle kleuren in de tatoeage aan. Donkere inkt is wat makkelijker te verwijderen dan gekleurde inkt. Heb je gekleurde elementen in je tatoeage? Dan heb je waarschijnlijk wat meer behandelingen nodig dan bij alleen zwarte inkt.

Elke tattoo is anders

Omdat elke tattoo anders is, begint een behandeling altijd met een intake/consult door een professionele behandelaar. Na zo´n eerste consult weet je precies wat de mogelijkheden zijn in jouw geval, hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat de totale tatoeageverwijdering gaat kosten. Alles is gericht op een perfect eindresultaat.

Krachtpatser: de PicoPlus4

Hoewel voor het verwijderen van tatoeages verschillende soorten lasers gebruikt worden, hebben wij bij SkinLab.Maastricht bewust gekozen voor de PicoPlus4-laser. Dit is de nieuwste en sterkste tatoeagelaser die op dit moment bestaat. Ideaal voor het verwijderen van tatoeages, maar ook heel succesvol bij de behandeling van huidaandoeningen als melasma en (acne)littekens en het verbeteren van de huidstructuur. 

Sneller, beter & minder pijnlijk

De PicoPlus4 werkt op 4 golflengtes en kan elke kleur in een tatoeage aanpakken. Door z´n hoge energie en korte pulsen (450 ps) verwijdert hij zeer effectief tattoos, zelfs de meest moeilijke. Als enige heeft deze tattoolaser een unieke nabehandeling: de zogenoemde Dual Focused Dots. Dit houdt in dat de laser minuscule gaatjes in de huid maakt. Hierdoor herstelt de huid veel sneller. De kans op littekens, witte vlekken of een grijze waas is bij de PicoPlus4 minimaal. Ook ervaren klanten behandelingen met deze laser als minder pijnlijk dan met oudere type lasers.

Hoe lang ben ik bezig?

Een tattoo is helaas niet in één behandeling weg te laseren. Gemiddeld zijn 3-7 behandelingen nodig, met een interval van 8-10 weken. Sneller behandelen kan niet, omdat het lichaam tijd nodig heeft om de vrijgekomen inkt af te breken. Voor de totale behandeling moet je dus altijd rekenen op minimaal enkele maanden tot een jaar. Omdat de PicoPlus4-laser zo snel en efficiënt de inktdeeltjes verpulvert, werkt deze laser wel sneller dan reguliere lasers. Je tattoo verdwijnt sneller, in minder behandelingen.

Wat kost het?

Voor het verwijderen van de tatoeages betaal je per behandeling. Gemiddeld kun je uitgaan van de volgende prijzen per cm2 per behandeling:

Intake > gratis

5 cm2 > 90

10 cm2 > 110

15 cm2 > 120

20 cm2 > 130

25 cm2 > 140

30 cm2 > 150

40 cm2 > 170

60 cm2 > 195

100 cm2 > 240

Voor een goede prijsindicatie zijn naast de grootte van de tatoeage ook de kleurstelling en eventuele eerdere behandelingen voor tattooverwijdering bepalend. Daarom begint elke behandeling met een intake, waarbij de therapeute de behandelmogelijkheden beoordeelt. Bij SkinLab.Maastricht kun je altijd gratis en vrijblijvend terecht voor zo´n intake.

Na de behandeling

Nazorg is nodig om je huid zo goed mogelijk te laten herstellen. Na de behandeling kan de huid opzwellen en rood kleuren. Ook kunnen korstjes ontstaan. Dit is een normale reactie die binnen maximaal één week afneemt. Direct na de behaneling wordt de huid ingesmeerd met Flamigel en afgedekt met huishoudfolie. Dit mag 24 uur erop blijven zitten. Je mag daarna douchen maar wel voorzichtig. Tot ongeveer drie dagen na de behandeling breng je Flamigel aan en plak je de behandelde plek af met een pleister. Drink voldoende water na de behandeling om de afvoer via het lymfesysteem te verbeteren.

Let op met zwemmen, roken en zonnen

De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Vermijd dus iedere vorm van druk of wrijving op de huid, zoals massages, sauna en zwembad/warme baden. Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam twee uur voor en twee uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de hele dag niet te roken. De behandelde huid is gevoelig voor UV-straling, dus stel de huid tot vier weken na de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank. Wanneer de zon niet vermeden kan worden, breng dan om de twee uur een zonbescherming aan met factor 30-50 of dek het behandelde gebied af.

Wil jij van je tatoeage af?

Maak een afspraak voor een gratis, vrijblijvende intake. Daarna weet je precies wat de kosten en behandelduur zijn in jouw geval.