fbpx

Tattoo verwijderen

De naam van je ex-geliefde op je borst, een plaatje waarvoor je je nu schaamt op je bil of opvallende permanente make-up die tóch niet zo goed bij je past. Balen, want een tatoeage is voor altijd. Toch? Nee, gelukkig kun je je ongewenste tattoo verwijderen met een laserbehandeling.

Tijdens de laserbehandeling wordt een lichtbundel op de tatoeage gericht. Het licht wordt geabsorbeerd door de inkt van de tatoeage, waardoor de inkt als het ware uiteen valt in kleine deeltjes. Het lichaam voert deze vervolgens af als afvalstoffen.

Picolasers zijn de snelste en veiligste lasers om tatoeages te verwijderen. De laserpuls van een Picolaser is 100 keer korter dan van nanosecondelasers. De kans op verbranding en pigmentatie van de huid is hierdoor kleiner en er zijn veel minder sessies nodig om de tatoeage helemaal te verwijderen. Daarnaast zijn groene en blauwe tatoeages met een Picolaser makkelijker te verwijderen dan met een nanosecondelaser.

Met name de Picoplus4-laser is geschikt voor het verwijderen van gekleurde tatoeages. Deze laser maakt gebruik van vier verschillende golflengtes. Deze laserbehandeling is vaak wel duurder dan een behandeling met een nanoseconde-laserbehandeling, maar er zijn over het algemeen minder behandelingen nodig. Daarnaast is een behandeling met de Picolaser minder pijnlijk dan met een nanosecondelaser.

Een laserbehandeling om je tattoo te verwijderen is veilig, zeker wanneer er gebruik gemaakt wordt van de Picolaser. Het is wel belangrijk dat hiervoor hoogwaardige laserapparatuur gebruikt wordt. Daarom ga je voor kwaliteit en veilgheid naar een erkende huidtherapeut.

Met de PicoPLus4-laser kunnen tatoeages volledig verwijderd worden. Je houdt hier (vrijwel) geen littekens aan over. Direct na de behandeling is een witte waas zichtbaar (snoweffect). Daarnaast is de plek van de tatoeage meestal wat gezwollen en rood. Een tot enkele dagen na de behandeling kunnen korstjes en blaren ontstaan, maar na een aantal dagen herstelt de huid herstellen zonder littekenvorming.

Afspraak plannen