fbpx

Acne


Blijf er niet mee rondlopen

Heb jij acne en wil je ervan af? Er bestaan goede behandelingen om dit probleem aan te pakken. Daarvoor is eerst een grondige huidanalyse nodig. Daarna bespreken we de behandelmogelijkheden en welke behandeling voor jou het meest geschikt is.

 


Acne-wat is het precies?

Acne vulgaris is de medische term voor acne of jeugdpuistjes. In de puberteit krijgen veel jongeren hiermee te maken. Ook na de puberteit kan acne voorkomen, het kan zelfs op volwassen leeftijd beginnen. Acne uit zich in enkele puistjes of uitgebreider waarbij sprake kan zijn van diepe ontstekingen die littekens achterlaten.

Bij acne is de huid rond de talgklieren ontstoken. Er wordt te veel talg geproduceerd waardoor talg zich ophoopt en de uitvoergang van de talgklier verstopt raakt. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. 

Ook bevinden zich bacteriën in de talgklieren die talg omzetten in vetzuren. Door de irriterende zuren en de opgehoopte talg zet de verstopte klier steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. Zo ontstaat een ontsteking die pukkels en puistjes veroorzaakt.


Behandelmogelijkheden acne

Gelukkig zijn er tegenwoordig goede therapieën om acne te behandelen. De beste resultaten bereiken we doorgaans met een combinatie van diverse therapieën.  


Lasertherapie

De constante, hoge energiepulsen van onze geavanceerde Clarity II- en de PicoPlus4-lasers zijn heel effectief voor verbetering van de huidstructuur van binnenuit. Door de geïntegreerde temperatuurcontrole zijn behandelingen met deze lasers 100% veilig.

Lasertherapie kan een onzuivere huid/acne grondig aanpakken. Optimaal effect wordt bereikt door laserbehandelingen te combineren met  Collageen Inductie Therapie (CIT)/ medische microneedling en/of de speciale productlijn CLENZIderm van Obagi Medical tegen acne.


CLENZIderm Obagi Medical

Het bereiken van een frisse, zuivere teint is de eerste stap naar het opruimen van acne. De productlijn CLENZIderm van Obagi Medical is speciaal ontwikkeld om acne te bestrijden en bestaat uit een Foaming cleanser, Pore Therapy, Therapeutic Lotion 5% BPO en een Therapeutic Moisturizer.

De producten versterken elkaars werking en zorgen samen voor een doeltreffende aanpak bij acne. Bij structureel gebruik helpen ze om nieuwe uitbraken te voorkomen.


SkinPen/medische microneedling

De SkinPen is een innovatieve toepassing van medische microneedling (of: Collageen Inductie Therapie (CIT). Behandelingen met de SkinPen stimuleren de celvernieuwing in de diepere huidlagen wat zorgt voor een meer gelijkmatige huidstructuur en een betere teint. 

Lees onze blog over de SkinPen


Medische peelings

Het doel van de peeling is het vernieuwen van de bovenste huidlaag, waardoor de huid weer een gezonde, stralende textuur krijgt. Acnelittekens zullen vervagen, de structuur van de huid wordt gladder en egaler. Afhankelijk van de conditie van de huid en gewenste resultaat zijn verschillende peelings mogelijk.

Lees meer over medische peelings


Kosten acne-behandeling

Maak een afspraak voor een gratis, vrijblijvende intake met een van onze huidtherapeuten. Voor het opstellen van een persoonlijke behandelplan is eerst een grondige huidanalyse nodig. Tijdens de intake bespreken we welke (combinatiebehandeling) voor jou het meest geschikt is. Je krijgt altijd een 100% transparante prijsopgave vooraf.

In veel gevallen wordt acnebehandeling in het gezicht vergoed door je zorgverzekeraar vanuit je aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Afspraak plannen