fbpx

Pigmentvlekken


Pigmentvlekken zijn donker- of lichtgekleurde vlekken op de huid, veroorzaakt door opeenhoping van melanine. De huid heeft teveel pigment, waardoor donkere plekjes op de huid ontstaan. Deze plekjes komen voor over het hele lichaam. 

De belangrijkste oorzaak is blootstelling aan zonlicht of zonnebank, maar ook hormonale invloeden, blootstelling aan UV-straling, het gebruik van bepaalde cosmeticaproducten, anticonceptie en sommige anti-epileptische geneesmiddelen zorgen voor een teveel aan pigment (hyperpigmentatie)

 

Behandeling pigmentvlekken

Heb jij pigmentvlekken en storen ze je? Er zijn diverse mogelijkheden om pigmentvlekken te behandelen. Vaak geeft een combinatie van lasertherapie met speciale producten en/of peelings tegen pigmentatie het beste resultaat.

Om te bepalen welke behandeling voor jou het beste is, doen we eerst een grondige huidanalyse.


PicoPlus4-laserbehandeling

De Picoplus4-laser behandelt diverse pigmentaandoeningen waaronder ouderdomsvlekken. Hij pakt zowel oppervlakkige als dieper gelegen pigmentvlekken aan, met razendsnelle picoseconden op vier verschillende golflengtes. De laserenergie breekt het pigment af waarna het lichaam de deeltjes opruimt.


Medische peeling

Pigmentvlekken vervagen na het ondergaan van medische peelings met pigmentremmende en -onderdrukkende ingrediënten. Er zijn verschillende peelings mogelijk: een AHA-peeling, een TCA-peeling of een Jessner-peeling. We bekijken samen welke voor jou het meest geschikt is.


Obagi C-clarifying serum

C-clarifying serum bestaat uit 10% L-ascorbinezuur. Dit geconcentreerde serum vervaagt pigmentvlekken en minimaliseert tekenen van huidveroudering. Het maakt de huid stralend en egaal en is een veilig alternatief voor huidoplichtende producten die hydrochinon bevatten. De krachtige mix van 4% arbutine en vitamine C zorgt voor zichtbare vermindering van pigmentvlekken.


Obagi Professional-C Serum 20%

Dit geconcentreerde serum met 20% vitamine C behandelt de huid op meerdere manieren. Het neutraliseert de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Dit product is geschikt voor normale, gecombineerde en vette huidtypen en absorbeert snel zonder de huid vettig of olieachtig te maken.


Welk resultaat kan ik verwachten?

Een aanzienlijke afname van bruine verkleuringen van de huid na 1-3 behandelingen.


Kosten behandeling pigmentvlekken

Behandelingen starten vanaf € 50,-


We geven je graag advies

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak voor een gratis, vrijblijvende intake. 

Afspraak plannen