fbpx

Striae


Striae is een veelvoorkomende vorm van littekenweefsel, ook wel groeistrepen, striemen of huidstriemen genoemd. Het zijn parallel aan elkaar lopende rode of paarse strepen. Na verloop van tijd kan striae wit, grijs of beige-achtig van kleur worden. 

Bij striae is het onderhuidse bindweefsel als het ware gescheurd. Dit komt voor op plaatsen waar de huid in korte tijd snel is opgerekt, bijvoorbeeld op de buik, billen, heupen, borsten en benen. Mogelijke oorzaken zijn: een groeispurt, zwangerschap, gewichtstoename, snelle spierontwikkeling of het syndroom van Cushing.
 

Striae is een onschuldig huidprobleem. Het kan geen kwaad. Het scheuren van je bindweefsel klinkt misschien heftig, maar je merkt hier niks van. Striae kan in de beginfase wel gepaard gaan met jeuk. Dit is een seintje van je huid dat het de snelle groei niet aankan. 

Striae kan wél als ontsierend of storend worden ervaren. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om straie te verminderen.


 

PicoPlus4-laserbehandeling

Striae reageert goed op de golflengte van deze hoogwaardige laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe collageen en elastinevezels intensief gestimuleerd. Dit maakt de striae minder zichtbaar. 

Het unieke hoge piekvermogen van de PicoPlus4-laser zorgt ervoor dat de behandeling effectiever is ten opzichte van andere laserbehandelingen. Ook zijn minder behandelingen nodig vanwege de hoge power.

Door de korte puls is de kans op bijwerkingen bij deze behandeling minimaal in vergelijking met andere lasers. Ook zijn minder behandelingen nodig vanwege de hoge power. De PicoPlus4 -laser werkt niet op basis van warmte (thermaal), maar op basis van mechanische fragmentatie waardoor de kans op brandwonden nihil is. 


 

Microneedling

Bij medische micro-needling maken kleine, steriele naaldjes, die vibrerend op de huid terecht komen, minuscule openingen in de huid. Dit activeert het natuurlijke herstelproces diep in de huid, waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. Na de behandeling is de huid steviger, voller en egaler.

 

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak voor een gratis, vrijblijvende intake. Onze huidtherapeute doet dan een grondige huidanalyse en bespreekt uitgebreid de behandelmogelijkheden met je.

 

 

Afspraak plannen