De huid in de diepte vernieuwen, zonder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime? Dat kan met het SkinPen Precision System, kortweg: de SkinPen. Deze nieuwste vorm van medische microneedling, ook wel collageen-inductietherapie (CIT) genoemd, doet wonderen voor je huid. Maak kennis met microneedling 2.0.

Microneedling heruitgevonden

Microneedling heruitgevonden

Medische microneedling vernieuwt en verbetert de huid van binnenuit. De SkinPen maakt per seconde 1600 microkanaaltjes in de huid, wat de huideigen wondgenezing stimuleert. 

Focus ligt op de behandeling van de tweede huidlaag hier bevinden zich de fibroblasten die collageen en elastine aanmaken. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor veerkracht. Door het stimuleren van de fibroblast krijgt de huid haar volume terug en verfijnen rimpels. 

 

Natuurlijke huidvernieuwing

De SkinPen is speciaal ontwikkeld voor het vernieuwen van de huid op een natuurlijke en veilige manier. Met 14 steriele, zuivere naaldjes wordt collageen type 3 aangemaakt: het type collageen dat de weefselstructuur aanmaakt en organiseert in het juiste tempo. 

Vervolgens wordt dit omgezet naar collageen type 1, wat zorgt voor het gewenste, langdurige resultaat, zonder (onderhuidse) littekentjes. Dit is een must voor het aanmaken van een gezonde, nieuwe huid. Op deze manier wordt de embryonale wondgenezing aangezet en verbluffend resultaat behaald, zonder bijeffecten.

Iedereen verdient een mooie huid

De SkinPen is het eerste FDA-goedgekeurde medische microneedling-systeem ter wereld. Het heeft als enige systeem een CE klasse 2a-markering voor het veilig en effectief behandelen van acnelittekens in het gezicht (bij volwassenen), pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes in het gelaat en de hals. Een egale, gladde huid is zo voor iedereen bereikbaar, ongeacht je huidtype.

Celactivatie, diep in de huid

De SkinPen maakt per seconde 1600 microkanaaltjes in de huid door middel van steriele naaldjes die vibreren in de huid. Dit activeert het herstelproces diep in de huid, waardoor nieuw collageen en elastine worden aangemaakt. Collageen zorgt voor volume en stevigheid en elastine voor veerkracht van de huid. Dat betekent: een stevigere, vollere huid en een egalere, frissere huidteint. 

De SkinPen werkt altijd in de dermis, ofwel de tweede huidlaag, om actief de huidconditie te verbeteren. In deze dermis bevinden zich de fibroblasten, die een grote rol spelen bij huidveroudering. Door de zelfdetectie-functie van de SkinPen kan de naald nooit dieper of oppervlakkiger in de huid komen dan ingesteld. Medische microneedling is op deze manier preciezer en veiliger dan ooit tevoren.

100% veilig

Een SkinPen-behandeling is dus altijd veilig, ongeacht het huidtype. De verwisselbare naaldkop kan maar een keer gebruikt worden en de naaldkop laat geen vloeistoffen door. Er is dus geen risico op overdracht van ziektes van de ene op de andere patiënt. 

Behandelgemak

Een SkinPen-behandeling is intensief, maar met meer comfort dan andere huidbehandelingen. Dit is te danken aan de innovatieve technologie, met automatische aanpassing aan het huidtype, de hoge kwaliteit van de naalden en het behandelgemak voor de behandelaar. 

De SkinPen werkt draadloos tot wel 6-7 uur. Hierdoor is de behandelaar nooit beperkt in zijn of haar bewegingsruimte. Het ergonomische ontwerp (voor zowel links- als rechtshandigen) is samen met zorgprofessionals ontwikkeld.

Indicaties SkinPen

Omdat de SkinPen effectief stugge weefselstructuren versoepelt, is de behandeling ook heel geschikt bij het behandelen van huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan littekenweefsel of diepe rimpels. De SkinPen detecteert zelf de mate van stugheid en past hierop de behandelsnelheid aan. Naast algehele huidverbetering is de SkinPen dus uitermate effectief bij het behandelen van specifieke huidproblemen als (acne)littekens, pigmentatie door zonschade of hormonale verandering (melasma) en striae.

(Acne)littekens

Acne laat vaak hardnekkige littekens achter. De SkinPen stimuleert celvernieuwing in de diepere huidlaag wat zorgt voor een meer gelijkmatige huidstructuur en teint. 

Ook bij grotere littekens (op het lichaam) maakt de SkinPen de stugge weefselstructuur op effectieve wijze los. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en maakt de huidstructuur soepeler, waardoor het litteken minder zichtbaar wordt of zelfs verdwijnt.

Rimpels, lijntjes en doffe huid

Doordat de SkinPen de huid aanzet tot het aanmaken van collageen en elastine, verminderen rimpels van binnenuit en krijgt de huid haar glans terug.

Pigmentatie

Pigmentatie ontstaat door zonschade of hormonale veranderingen (melasma/zwangerschapsmasker). Bij een plaatselijk teveel aan pigment behandelt de SkinPen de eerste huidlaag en reguleert zo de pigmentcellen. Dit resulteert in een egale huid zonder pigmentophopingen.

De SkinPen stimuleert de aanmaak van collageen en elastine diep in de huid. Bij een verslapte huid zorgt dit voor herstel van volume, veerkracht en stevigheid. Dit maakt het tot een doeltreffende behandeling voor huidverjonging.

Striae

Door extreme uitrekking van de huid verliest ze haar veerkracht en kan striae ontstaan. Een SkinPen-behandeling zet de huid aan tot nieuwe aanmaak van elastine. Striae wordt zo minder zichtbaar of verdwijnt zelfs helemaal. 

Hoe gaat een SkinPen-behandeling?

Voor de behandeling reinigen we de huid grondig om te te zorgen voor een schoon en gebalanceerd werkgebied. Vervolgens brengen we een laag Skinfuse Lift HG aan om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling. 

Op basis van de indicatie en het behandeldoel bepalen we de diepte. Tijdens de behandeling voel je een vibrerende prikkeling op de huid. De behandelaar gaat drie keer over het behandelgebied met roterende bewegingen. Een behandeling duurt circa 45 minuten.

 

24 uur herstel

Na de behandeling ziet de huid rood en voelt warm en/of prikkelend aan. Dit trekt binnen een paar uur weg. In de 24 uur na de behandeling mag de Skinfuse Lift HG meermaals worden aangebracht voor herstel van verloren vocht en het kalmeren van de huid.

Proof is in the result

De huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Fijne lijntjes, littekens en grove poriën vervagen. De huidtextuur zal zichtbaar verbeteren.

 

Vaak vergoed

In veel gevallen wordt de behandeling met de SkinPen vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Skinlab?

4.9 (300+)
5.0 (2000+)
Meer dan 2000 reviews

Categorieën