Tattoo verwijderen Tattoo removal SkinLab Maaastricht voor en na

Op deze website vind je veel informatie over tatoeageverwijdering. Maar natuurlijk mag je ons ook altijd jouw vragen over het verwijderen van tatoeages stellen. Hieronder de antwoorden op de vijf vragen die onze huidtherapeuten het vaakst krijgen over tatoeageverwijdering.

Hoeveel behandelingen zijn nodig om mijn tatoeage volledig weg te krijgen?

Op deze vraag is geen simpel antwoord te geven. Gemiddeld zijn er vijf laserbehandelingen nodig om een tatoeage te verwijderen, maar dit is sterk afhankelijk per persoon en per tatoeage. 

Meerdere factoren zijn van invloed, zoals:

Hoe oud is de tatoeage?

Hoe langer een tatoeage er zit, hoe makkelijker deze vaak te verwijderen is. Maar ook dit is complexer dan je denkt. Het kan namelijk goed zijn dat een tatoeage van vroeger heel dik en donker is gezet. Dit is dan weer lastiger te verwijderen dan een dunne tatoeage die door de jaren heen al een beetje is vervaagd.

Is de tatoeage ooit bijgewerkt?

Als een tatoeage ooit is bijgewerkt kan het zijn dat er meer behandelingen nodig zijn. Dit komt omdat er dan meer inkt in de tatoeage zit. Een tatoeage die nooit is bijgewerkt en niet gecoverd is, is meestal sneller te verwijderen.

Is het een zwarte of gekleurde tatoeage?

Over het algemeen is een zwart gepigmenteerde tatoeage makkelijker te verwijderen dan een gekleurde tatoeage.

Andere factoren

Van bovenstaande factoren hebben we eigenlijk altijd wel de informatie. Behalve deze factoren zijn er ook nog enkele aspecten waar we geen invloed op hebben. Zo weet je nooit welke inkt er is gebruikt door de tatoeëerder en hoe diep de tattoo is gezet. Daarnaast kan het ook van invloed zijn of een tatoeage door iemand zelf is gezet of door een professionele tatoeëerder.

Tattoo verwijderen met laser Tattoo removal SkinLab Maaastricht voor en na
Tattoo verwijderen Tattoo removal SkinLab Maaastricht voor en na

Gaat de tatoeage volledig weg zonder littekens?

Ja, absoluut! Met de PicoPlus4-laser kunnen wij een tatoeage volledig verwijderen zonder littekens, maar… nazorg is enorm belangrijk wat betreft littekenvorming. 

Waarom is nazorg zo belangrijk? 

De nazorg van een verwijderde tatoeage is eigenlijk hetzelfde als de nazorg van een wond. Je moet voorzichtig zijn en hygiënisch. Onze huidtherapeuten weten precies wat wel en niet mag en leggen dit ook duidelijk uit tijdens een behandeling. Daarnaast krijg je een nazorgformulier mee naar huis waar alle informatie nogmaals staat uitgelegd. Als je toch nog vragen hebt of als iets onduidelijk is, dan mag je altijd contact met ons opnemen.

Hoeveel tijd zit er tussen behandelingen?

Na een laserbehandeling voor tatoeageverwijdering kan in principe al na 4-6 weken opnieuw behandeld worden. We adviseren echter om minimaal 10 weken tussen de behandelingen te laten. Hierdoor hebben de huid en de tatoeage ruim voldoende tijd om te genezen. 

Plan voldoende tijd tussen behandelingen

In de weken na de laserbehandeling ruimt het lichaam de inkt geleidelijk op. Hoe langer je wacht met de volgende behandeling, hoe langer dit proces doorgaat. Hierdoor zal de tatoeage verder verdwijnen. Met langere tussenpozen heb je dus uiteindelijk minder behandelingen nodig. 

Tattoo verwijderen met laser bij SkinLab Maastricht voor en na foto

Van welke factoren is het succesvol verwijderen van een tatoeage belangrijk?

Ten eerste is het belangrijk dat wij van alle informatie op de hoogte zijn wat betreft de tatoeage. De huidtherapeuten stelt je een aantal vragen. Het is van belang dat hier eerlijk en volledig op geantwoord wordt, zodat de tatoeage zo optimaal verwijderd kan worden.

Informeer je behandelaar

Soms is er bijvoorbeeld as van een overledene in een tattoo verwerkt. Dit kan het resultaat van de tatoeageverwijdering beïnvloeden. Het is dus voor de huidtherapeuten belangrijk dat dit besproken wordt. 

Tijdens de behandeling kan niet veel misgaan. De laser zelf kan geen littekens veroorzaken. Wel is – zoals we al eerder aangaven – goede nazorg erg belangrijk.

Goede nazorg

Naast de kwaliteit van de laser en de skills van de huidtherapeut is de nazorg (die je zelf thuis doet) de meest bepalende factor voor het succesvol verwijderen van een tatoeage. 

Wil jij van je tatoeage af?

Als je wilt weten hoeveel behandelingen nodig zijn voor het verwijderen van jouw tatoeage en op welke kosten je moet rekenen, maak dan een afspraak voor een gratis intake. Onze huidtherapeuten adviseren je graag.

Waarom kiezen voor Skinlab?

4.9 (300+)
5.0 (2000+)
Meer dan 2000 reviews