fbpx

Instructies tatoeageverwijdering


– Je mag voorafgaand aan de behandeling 2 paracetamols innemen.

– Voorafgaand aan de behandeling maken we de huid schoon met een reinigingsgel.

– Na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met Flamigel en afgedekt met huishoudfolie. Dit mag 24 uur erop blijven zitten.

– Na 24 uur mag je gewoon douchen, maar wel voorzichtig. Breng vervolgens weer de Flamigel aan op het behandelde gebied en plak dit af met huishoudfolie of een eilandpleister.

– Breng tot 3 dagen na de behandeling Flamigel aan op het behandelde gebied. Flamigel is verkrijgbaar bij SkinLab.Maastricht.

– Als de behandelde huid nog warm aanvoelt, mag je thuis koelen met een coldpack uit de koelkast. Plaats de coldpack over de afgedekte huid.

– Na de behandeling kan de huid opzwellen en rood kleuren. Ook kunnen korstjes ontstaan. Dit is een normale reactie die binnen maximaal één week afneemt.

– Drink voldoende water na de behandeling om de afvoer via het lymfesysteem te verbeteren.

– Houd de huid zo droog en schoon mogelijk, zodat de huid goed kan genezen. Je mag wel douchen, maar pas op met afdrogen en gebruik steeds een schone handdoek.

– Gebruik liever geen parfum, zeep of bodylotion op de behandelde huid.

– De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Vermijd dus iedere vorm van druk of wrijving op de huid, zoals massages, sauna en zwembad/warme baden.

– Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam twee uur voor en twee uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.

– Wees voorzichtig met de huid. Krab niet aan korstjes en trek niet aan velletjes, om een infecties of litteken te voorkomen.

– De behandelde huid is gevoelig voor UV-straling, dus stel de huid tot vier weken na de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank. Wanneer de zon niet vermeden kan worden, breng dan om de twee uur een zonbescherming aan met factor 30-50 of dek het behandelde gebied af. 

Beschermende producten na tatoeageverwijdering vind je in onze webshop.

Afspraak plannen