Acne voor en na resultaat SkinLab Maastricht

Acne lijkt de kop op te steken net wanneer we dachten dat de zon ons een helderdere teint had gegeven. Bij Skinlab Maastricht willen we je informeren over de realiteit na de zomer en je helpen om een stralende huid te behouden. Laten we de mythes ontmaskeren rondom acne na de zomer!

1. Zon als acne-verminderende held?
Velen van ons geloven dat zonnen de oplossing is voor acne. Het is waar dat kortstondige blootstelling aan de zon puistjes kan verminderen door de huid uit te drogen. Maar hier zit een addertje onder het gras: deze verlichting is slechts tijdelijk. Naarmate onze zomerse gloed vervaagt, kunnen puistjes en mee-eters met een wraak terugkeren.

2. De verraderlijkheid van verdikking
Wanneer je huid zichzelf beschermt tegen UV-stralen, wordt het oppervlak ervan dikker. Deze verdikking kan talg, de olie van je huid, vastzetten en leiden tot de gevreesde 'white heads'. Deze kleine onderhuidse bultjes kunnen het gladde huidoppervlak verstoren.

3. Acne kijkt verder dan je gezicht
Puistjes beperken zich niet alleen tot je gezicht. Veel mensen ervaren uitbraken op hun rug, schouders en andere delen van het lichaam, vooral na zomeractiviteiten en scheren.

4. Reiswoede
Heb je onlangs een lange vlucht gehad? Het droge klimaat in een vliegtuig kan onverwachte acne uitbraken veroorzaken door de productie van talg te stimuleren.

5. Zomerse versnaperingen
De vakantiesfeer kan soms leiden tot overmatig feesten en ongezond eten. Voedingsmiddelen rijk aan enkelvoudige koolhydraten kunnen de talgproductie verhogen, waardoor acne verergert.

6. Huidverzorging op vakantie
Het overslaan van onze normale huidverzorgingsroutine tijdens de vakantie kan leiden tot opgebouwd vuil en onzuiverheden. Ons advies? Blijf je huid reinigen, zelfs op vakantie!

7. Bescherming op lange termijn
Terwijl de zon tijdelijk je puistjes kan onderdrukken, kan het op lange termijn schade zoals pigmentvlekken, huidveroudering en zelfs huidkanker veroorzaken.

Gelukkig zijn wij er om je te helpen.

Hoewel de zomerse zon aantrekkelijk kan zijn, is het belangrijk om je huid te beschermen.

Na de zomer is het ook het ideale moment om je huid op te frissen. Onze gespecialiseerde huidtherapeuten bij Skinlab Maastricht staan klaar om je te helpen met effectieve behandelingen voor acne die aangepast zijn aan jouw unieke behoeften.

Wil je die post-zomerse gloed behouden en acne op afstand houden?

Maak een afspraak voor een uitgebreide 3D Scan bij Skinlab Maastricht voor een persoonlijk advies en behandeling!

Acne vergoeding

In veel gevallen wordt acnebehandeling in het gezicht vergoed door je zorgverzekeraar vanuit je aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Acne behandelingen en tarieven

Gelukkig hebben we diverse doeltreffende methoden om acne aan te pakken en een gezondere huid te bevorderen. Na een kosteloze intake of een diepgaande analyse van de huid, stellen we de meest geschikte strategie voor jou vast.

Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het verwijderen van tattoo's. Lees hier meer erover.

Waarom kiezen voor Skinlab?

4.9 (300+)
5.0 (2000+)
Meer dan 2000 reviews

Categorie├źn