Hormonale acne behandelen SkinLab Maastricht

Heb jij ooit opgemerkt dat je acne uitbraken erger worden net voor je menstruatie of tijdens bepaalde perioden van stress? Dat is geen toeval! In deze blog geven we je inzichten in hoe wij deze specifieke en vaak hardnekkige vorm van acne kunnen behandelen.

Wat is Hormonale Acne?

Hormonale acne is een term die wordt gebruikt om acne te beschrijven die ontstaat door schommelingen in onze hormonen. Hoewel deze vorm van acne vaak wordt geassocieerd met de puberteit, kunnen ook volwassenen hormonale acne ervaren. Dit gebeurt vooral tijdens menstruatie, zwangerschap, menopauze of bij PCOS (polycysteus ovariumsyndroom).

Waarom ontstaat Hormonale Acne?

Het lichaam produceert een scala aan hormonen, maar de voornaamste boosdoeners bij hormonale acne zijn androgenen, zoals testosteron. Een stijging in androgeen niveaus kan de talgklieren aanzetten tot overproductie van olie. Dit leidt tot verstopte poriën, waardoor bacteriën kunnen groeien en ontstekingen kunnen ontstaan: de ideale omgeving voor acne.

Hoe onderscheidt het zich van andere vormen van acne?

Hormonale acne komt vaak voor op de onderste helft van het gezicht, met name rond de kin en kaaklijn. De puistjes kunnen variëren van zwarte puntjes tot grotere, pijnlijke cysten onder de huid.

Hoe behandelt Skinlab Maastricht Hormonale Acne?

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring en expertise. We volgen een specifieke routine die ontworpen is om maximale resultaten te behalen voor acne:

  1. Grondige Huidanalyse: Voordat we met de behandeling beginnen, voeren we eerst een grondige huidanalyse uit. Dit helpt ons om de exacte toestand van je huid te bepalen en de beste behandeling voor jouw situatie te kiezen.
  2. Stap 1: Producten Specifiek Ontwikkeld voor Acne: Op basis van de analyse starten we de behandeling vaak met producten van ZoSkin Health. Deze productlijn is speciaal ontwikkeld om acne te behandelen en de algemene gezondheid van de huid te bevorderen.
  3. Stap 2: Dieptereiniging: Afhankelijk van de toestand van je huid, kan een dieptereiniging noodzakelijk zijn. Hiermee worden onzuiverheden verwijderd en krijg je een diepe, grondige reiniging die helpt bij het ontstoppen van de poriën, wat resulteert in een schonere en gezondere huid.
  4. Stap 3: Peeling en/of SkinPen (microneedling): Voor een nog beter resultaat bieden we ook peelings en microneedling behandelingen aan. Terwijl een peeling dode huidcellen en overtollig talg verwijdert en de huidtextuur verbetert, stimuleert microneedling met de SkinPen de natuurlijke genezingsreactie van de huid en bevordert het de productie van collageen en elastine.

Hormonale Acne behandelingen en tarieven

Hormonale acne kan je zelfvertrouwen aantasten, maar bij Skinlab Maastricht begrijpen we de onderliggende oorzaken en hebben we de expertise om je huid weer in topconditie te brengen. Met onze doordachte aanpak en speciaal geselecteerde behandelingen zijn we er om je te begeleiden op je reis naar een gezonde, stralende huid.

Ben je klaar om afscheid te nemen van hormonale acne? Na een diepgaande analyse van de huid, stellen we de meest geschikte strategie voor jou vast.

Uit onze ervaring blijkt dat de volgende drie methoden het beste resultaat opleveren bij het behandelen van acne voor onze cliënten.

Waarom kiezen voor Skinlab?

4.9 (300+)
5.0 (2000+)
Meer dan 2000 reviews

Categorieën