fbpx

Melasma/zwangerschapsmasker


Melasma is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine vlekken ontstaan in het gezicht. In de volksmond wordt dit ook wel een zwangerschapsmasker genoemd, omdat deze pigmentafwijking vaak tijdens en na de zwangerschap voorkomt. Melasma komt voornamelijk voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Melasma ontstaat doordat de pigmentcellen te veel pigment produceren. De huid kleurt hierdoor donker. De belangrijkste factoren die deze verhoogde pigmentaanmaak veroorzaken zijn hormonale invloeden, blootstelling aan UV-straling, het gebruik van bepaalde cosmetica en sommige anti-epileptische geneesmiddelen.

 

Behandeling melasma

Heb jij melasma en stoort het je? Er zijn diverse behandelingen om dit pigmentprobleem aan te pakken. Om te kijken welke behandeling voor jou het meest geschikt is, doen we eerst een grondige huidanalyse.

 

PicoPlus4- laserbehandeling

De Picoplus4-laser behandelt diverse pigmentaandoeningen zoals ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker en hyperpigmentatie. Hij pakt zowel oppervlakkige als dieper gelegen pigmentvlekken aan, met razendsnelle picoseconden op vier verschillende golflengtes. De laserenergie breekt het pigment af waarna het lichaam de deeltjes opruimt.

 

Obagi C-clarifying serum

C-clarifying serum bestaat uit 10% L-ascorbinezuur. Dit geconcentreerde serum vervaagt pigmentvlekken en minimaliseert tekenen van huidveroudering. Het maakt de huid stralend en egaal en is een veilig alternatief voor huidoplichtende producten die hydrochinon bevatten. De krachtige mix van 4% arbutine en vitamine C zorgt voor zichtbare vermindering van pigmentvlekken.


 

Obagi Professional-C Serum 20%

Dit geconcentreerde serum met 20% vitamine C behandelt de huid op meerdere manieren. Het neutraliseert de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Dit product is geschikt voor normale, gecombineerde en vette huidtypen en absorbeert snel zonder de huid vettig of olieachtigtemaken.


 

Obagi Professional-C Suncare

Deze breedspectrum zonnecrème met 10% L-ascorbinezuur (vitamine C) beschermt tegen huidbeschadiging, zonverbranding en huidveroudering. UV-straling en vrije radicalen zijn twee van de belangrijkste oorzaken van huidbeschadiging en -veroudering.

Obagi Professional-C Suncare Broad-Spectrum SPF 30 bevat actieve bestanddelen tegen de UVA- en UVB-stralen die fijne lijntjes, pigmentvlekken en andere huidschade veroorzaken. De formule bevat ook vitamine C, de krachtige antioxidant die tegen vrije radicalen beschermt. De textuur van dit product is licht en maakt de huid niet vettig of olieachtig zoals veel andere zonbeschermingsproducten.

 

Kosten behandeling melasma

In sommige gevallen wordt melamabehandeling in het gezicht vergoed door je zorgverzekeraar vanuit je aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

 

Afspraak plannen