Zwangershapsmasker Melasma behandeling bij SkinLab Maastricht voor en na

Elk gezicht vertelt een uniek verhaal. Dat verhaal kan verrijkt zijn met kleine kleurveranderingen of vlekjes. En één van die mysterieuze verschijningen? Dat is melasma. Als je ooit hebt nagedacht over die donkere plekjes die zich plotseling aandienen, ben je niet de enige. We hebben ons verdiept in melasma om je antwoorden te geven.

1. Wat is melasma precies?
Melasma, soms ook het "zwangerschapsmasker" genoemd, is een pigmentstoornis. Deze donkere, soms onregelmatige vlekken zijn te herkennen aan hun lichte tot donkerbruine kleur en kunnen zich zowel aan de oppervlakte als dieper in de huid bevinden. Melasma heeft de neiging om op te duiken op plaatsen zoals:

  • De wangen
  • Het voorhoofd
  • De slapen
  • Rond de ogen
  • Op de bovenlip

2. Hoe ontstaat het?
De exacte oorzaak is complex en kan variëren van persoon tot persoon. Factoren die bijdragen aan zijn onder andere genetica, hormonale veranderingen (zoals zwangerschap en bepaalde anticonceptiemiddelen), zonlicht, en sommige medicijnen.

3. Is melasma permanent?
Hoewel het chronisch kan zijn, betekent dit niet dat het altijd zichtbaar is. De ernst kan variëren afhankelijk van factoren zoals blootstelling aan de zon. Met de juiste behandeling en huidverzorging kan het uiterlijk van melasma aanzienlijk verminderd worden.

4. Kunnen mannen ook melasma krijgen?
Ja, hoewel het vaker bij vrouwen voorkomt, kunnen mannen ook melasma ontwikkelen. De triggers en oorzaken blijven vergelijkbaar, ongeacht het geslacht.

5. Hoe kan ik het beste behandelen?

Eerst willen we je écht leren kennen. Hoe? Met een gedetailleerde huidanalyse, natuurlijk!

Voor de dagelijkse boost vertrouwen we op de top producten van ZO Skin Health.

En voor die extra touch? Onze zachte peelings geven je huid die frisse gloed terug, terwijl onze speciale PicoPlus4-laser doelgericht aan de slag gaat met pigmentvlekken.

En een kleine bonus: het kan zijn dat je zorgverzekeraar een deel van de kosten dekt. Dus, klaar voor die stralende huid van je dromen? Bij SkinLab Maastricht maken we het mogelijk!

Waarom kiezen voor Skinlab?

4.9 (300+)
5.0 (2000+)
Meer dan 2000 reviews

Categorieën