Op deze website vind je veel informatie over laserontharing en over de lasers waarmee wij werken. Maar natuurlijk mag je ons ook altijd jouw vragen over laserontharen stellen. Hieronder de antwoorden op de zes vragen die onze huidtherapeuten het vaakst krijgen over laserontharing.

1. Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen zitten?

Dit is afhankelijk per lichaamsdeel. Hoe dit kan? De haren groeien niet overal even snel. De haartjes in ons gezicht groeien bijvoorbeeld sneller dan op onze benen. Dit maakt dat het aantal weken tussen de behandeling voor het gezicht korter is dan voor de benen. Bij het gezicht zitten er 4-6 weken tussen de behandelingen. Bij het lichaam kan dit variëren van 8-12 weken. Naarmate de behandelingen vorderen en het resultaat zichtbaar is wordt er afgebouwd.

2. Hoeveel behandelingen zijn nodig voor een optimaal resultaat?

Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig, maar dit is verschilt per persoon. Na één behandeling zie je meestal al duidelijk verschil qua haargroei. Hoe verder in het behandelproces hoe minder haartjes terugkomen. Hier moeten we wel even wat uitleg bij geven. In principe ben je na 6-8 behandelingen haarvrij. Het kan zijn dat je vijf jaar geen haartjes meer ziet, maar het is ook mogelijk dat na 1-2 jaar weer wat nieuwe haartjes groeien.

Onderhoud

Wij raden je daarom aan om één keer per half of heel jaar een onderhoudsbehandeling in te plannen. Haartjes die vernietigd zijn door de laser zullen niet meer terugkomen. Het is wel zo dat door hormoonwisselingen haartjes weer kunnen gaan groeien. Denk hierbij aan een zwangerschap of de overgang of bij bepaalde medicatie. Er kunnen dan wat haartjes terugkomen, maar nooit meer zo dik en veel. Meestal is één onderhoudsbehandeling voldoende om weer helemaal haarvrij te worden.

3. Is ontharen met laser pijnlijk?

Nee hoor. De behandelingen vallen reuze mee. Het is natuurlijk niet zo lekker als een massage, maar je springt heus niet van de behandelstoel. De laserstraal zorgt voor warmte en kleine prikjes in de huid. Dit is een vergelijkbaar met een elastiekje wat tegen de huid springt. Onze Clarity II-laser blaast tijdens het behandelen koude lucht, waardoor de huid wordt gekoeld en de behandeling goed te doen is. Daarnaast is de laser vliegensvlug waardoor je heel snel klaar bent. Wil je je oksels en bikinilijn laseren? Dan sta je binnen 10 minuutjes weer buiten. Hoe ideaal is dat?

4. Mag laserontharing ook tijdens zwangerschap?

Eigenlijk is weinig informatie te vinden in de literatuur over de invloed van laserontharing bij zwangerschap. Uit voorzorg adviseren wij dan ook om tijdens de zwangerschap geen laserontharingsbehandelingen te doen. Voor en na de zwangerschap heeft laserontharing in ieder geval geen invloed.

5. Welke reactie kan ik na de behandeling verwachten?

We kennen allemaal het gezegde ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’. Hoewel we er alles aan doen de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken, kunnen er toch wat huidreacties optreden na de behandeling. Dat is niets om je zorgen over te maken. De symptomen laten juist zien dat de behandeling goed werkt. 

Tijdens en na de behandeling kunnen rode bultjes of roodheid ontstaan. Ook kan de huid warm aanvoelen en wat jeuken. Meestal trekken deze huidreacties na enkele uren weer weg. Ze houden maximaal 48 uur aan. Je mag thuis de behandelde huid koelen als je dit prettig vindt. Bodylotion raden wij af omdat dit juist de warmte in de huid vasthoudt en hierdoor de huidreactie langer kan aanhouden.

6. Kan ik laserontharing doen tijdens de zomerperiode – als mijn huid wordt blootgesteld aan de zon?

Laserontharing in de zomer? Ja hoor, dat kan. Als je maar met een paar dingen rekening houdt. Omdat lasertherapie werkt op pigment is het belangrijk dat je haartjes donkerder zijn dan je huid. Hoef je niet per se bruin te worden bij je bikinilijn, oksels, benen of buik? Dan kunnen we dat gebied prima behandelen. We adviseren dan wél om de behandelde huid goed in te smeren of af te dekken.

Kan ik dan laserontharen voor mijn vakantie? Sure. Je kan één tot twee weken voordat je op vakantie gaat nog onthaard worden met onze Clarity II-laser. Jij huid herstelt namelijk heel snel na deze behandeling. Extra voordeel is dat de haartjes precies uitvallen aan het begin van je vakantie. Daar heb je dus geen omkijken naar. Maar… bescherm de huid goed met minimaal SPF30 (ook wanneer je niet lasert!)

Waarom kiezen voor Skinlab?

4.9 (300+)
5.0 (2000+)
Meer dan 2000 reviews

Categorieën