fbpx

Laserontharen

Laserontharen is een manier om definitief haar te verwijderen. Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei. Van vrouwen is het bekend dat ze alles scheren: van de benen tot de oksels. Sommige vrouwen hebben ook nog last van ongewenste haargroei in het gezicht. Maar ook mannen kunnen hariger zijn dan ze eigenlijk willen. Denk bijvoorbeeld aan een hoop borsthaar of een vachtje op de rug. Er zijn vele manieren om je te ontharen, maar het grootste deel hiervan is niet permanent. De haren blijven terugkomen, dus je blijft altijd bezig om de haren te verwijderen.

Een permanente manier van ontharen is laserontharen. Met een laserapparaat worden de ongewenste haren verwijderd door het zakje van binnenuit te vernietigen. Hierdoor bestaat het haarzakje niet meer en zal er dus geen haar meer uit kunnen groeien.

Laserontharing is een manier om haren zo goed als permanent te verwijderen. Om haren permanent te verwijderen moet het bij het begin worden aangepakt, namelijk het haarzakje. In een haarzakje zit pigment, dit zorgt voor de kleur van de haartjes. Des te meer pigment, des te donkerder het haar. Dit pigment wordt ook wel melanine genoemd.

Met een laserapparaat wordt er een zeer krachtige lichtstraal uitgezonden. Dit laserlicht is zo ontwikkeld en afgesteld dat het alleen wordt opgenomen door de melanine. Hierdoor wordt de huid en ander weefsel niet beschadigd. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de melanine in het haarzakje. Door de warmte wordt het haarzakje beschadigd waardoor er geen haartje meer uit kan groeien.

Niet alle ongewenste haren kunnen in één keer worden vernietigd. Iedere haar op het lichaam heeft zijn eigen groeicyclus. Ruim gezegd kan je zeggen dat 25 procent van de haren groeit, terwijl de rest in ruststand is. Bij haren die in ruststand zijn heeft laserontharing geen nut omdat er niet voldoende pigment in het haarzakje aanwezig is. Er zijn dus meerdere behandelingen nodig om alle haren aan te pakken.

Over het algemeen zijn er zes tot acht laserbehandelingen nodig. Tussen deze behandelingen zit gemiddeld zes weken. Op deze manier krijg je alle ongewenste haren te pakken.

Afspraak plannen