fbpx

Instructies laserontharing


Vóór de behandeling

Om je behandeling zo succesvol mogelijk te laten verlopen, raden we je aan om de volgende instructies voorafgaand aan je behandeling op te volgen.

 

Haartjes moeten zichtbaar zijn 

Het advies is om de huid 2-3 dagen voorafgaand aan de behandeling te scheren. Haartjes moeten wel zichtbaar zijn voor de huidtherapeut. Aan de hand van de haarkleur en dikte wordt namelijk de instelling van de laser bepaald.

 

Geen zon of gebruik zonbescherming

De huid mag niet zongebruind zijn voor de behandeling. Daarom adviseren we om blootstelling aan zon of zonnebank te vermijden gedurende vier weken voor de behandeling. Als dat niet mogelijk is adviseren wij het te behandelen gebied goed te beschermen met zonneproducten met SPF 30 of 50

 

Geen zelfbruiners

We raden aan om 14 dagen voorafgaand aan de behandeling geen zelfbruinende producten te gebruiken in verband met pigmentvorming.

 

Niet harsen of epileren

Voor en tijdens de behandeling niet harsen, plukken of epileren. Voor een succesvolle behandeling moet de haarwortel in het haarzakje aanwezig zijn, omdat dit anders niet optimaal behandeld wordt. Je mag wel scheren of knippen of ontharingscrème gebruiken.

 

Pas op met een koortslip

Als je gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kun je voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.

 

Gebruik geen retinolproducten

Wanneer je sterke retinolproducten gebruikt in het te behandelen gebied, moet je hier 2-3 dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.

 

We adviseren je graag

Heb je nog vragen voorafgaand aan je laserbehandeling voor ontharing? Voel je vrij om contact op te nemen. We helpen je graag.
 


Na de behandeling

 

Direct na de behandeling zal de huid warm en branderig aanvoelen, kan de huid rood zijn en zijn soms gezwollen haarzakjes zichtbaar. 

 

Koelen

De huidtherapeute zal de huid direct na de behandeling koelen met een coldpack en insmeren met een verkoelende en verzorgende crème, om deze reacties te verminderen. Als de huid thuis nog warm aanvoelt, mag je zelf ook koelen. Deze reactie kan maximaal enkele uren aanhouden.

 

Blijf uit de zon of bescherm je huid

4 weken geen blootstelling aan zon/zonnebank of gebruik als dit niet mogelijk is producten met zonneproducten met SPF 30 of 50 en herhaal dit om de twee uur. 

 

Haartjes vallen uit

Na de behandeling zijn de haartjes nog aanwezig in de haarzakjes. Deze worden vanzelf naar buiten gewerkt. 2-3 weken na de behandeling zullen de meeste haartjes uitvallen. In de tussentijd mogen de haartjes eventueel worden geschoren.

 

We zijn er voor je

Heb je nog vragen na je laserbehandeling? Je mag altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag.

Afspraak plannen